dijous, 11 d’octubre del 2012

Festival de llibres il·lustrats a la Central


És a punt d'arribar el Festival de llibres il·lustrats autoeditats que cada any celebra la Julia Pelletier a la llibreria Central del Raval. Aquest any l'ha endarrerit i ens el presenta del 5 al 10 de novembre. 



No només és una oportunitat perfecta per poder veure llibres que són impossibles de trobar en les llibreries sinó que a més a més, al voltant d'aquesta exposició d'exemplars tan específics, també s'organitzen tant un cicle de conferències com tallers per infants i adults. 




La tradició de llibres il·lustrats artesanals en el nostre mercat veí, el Francès, està molt més estesa. Hi ha petites editorials que s'hi poden dedicar perquè la compra-venda d'exemplars i els il·lustradors i il·lustradores que s'hi dediquen troben un recolzament social del qual nosaltres encara n'hem d'aprendre una mica. L'única editorial que se n'ha sortit a l'estat espanyol és la dels valencians de MILIMBO, que cada any repeteixen presència i tallers al festival que els va veure néixer. La seva especialitat són els contes tradicionals infantils en clau geomètrica.






Per explicar-nos la seva aventura en el mercat francès, aquest any vindran al Festival els responsables d'Icinori, que tindran una exposició permanent a l'Institut Francès. Les propostes s'han extès també a la Llibreria Abracadabra, on s'hi farà un taller amb els de MILIMBO altament recomanable. 





També es faran tallers a la Central: un de flipbooks amb Julie Escoriza i Joan Casaramona, un de Claudio Molina sobre la creació de personatges, un de grafittis de l'editorial Gustavo Gili i un dels responsables del llibre "El nen drac".




Ja veieu que hi haurà molt per triar i remenar. Una altra novetat d'aquest any ha estat l'edició del catàleg, que s'ha fet a través de Crowd Funding amb la participació de tots aquells qui han desitjat afegir un granet de sorra desinteressat perquè aquest interessant projecte tiri endavant. Encara sou a temps de col·laborar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada