divendres, 17 de juny del 2016

Catskills 2016

A principis de mes es va celebrar a l'escola Illa de Sabadell la competició Catskills. Es tracta de proposar un tema que han d'il·lustrar els alumnes que s'hi presentin i tenen tot el dia per fer-ho. Per la tarda hi ha un jurat que tria les millors il·lustracions. M'hi va convidar el Christian Inaraja, el professor d'il·lustració de l'Illa.



Al llarg del dia es van donar unes taules rodones per abordar temes com l'ensenyament de la il·lustració en els plans educatius actuals i també la presència de Catalunya i illes Balears com a país convidat a la fira de Bolonya del 2017. Van ser nombrosos els temes que van sorgir, però sobretot es va arribar a un acord per organitzar una comissió que faci arribar als organitzadors de la Fira, a través de l'Institut Ramon Llull, l'APIC i el ClijCat, les suggerències pel que fa a la presència dels estudiants a l'esdeveniment.



També es va fer pal·lesa la dificultat que tenen les escoles d'il·lustració d'avui en dia per omplir les 280 hores de pràctiques dels alumnes, degut al mercat canviant i molt diversificat en el que viuen els il·lustradors i les empreses que podrien oferir aquestes pràctiques. Es va plantejar la idea d'una figura intermitja, un il·lustrador resident en un centre d'estudi que sigui una referència a l'hora de plantejar activitats de grafisme i il·lustració al llarg del curs. Durant el dia hi va haver una tenda de material fet pels alumnes dels diferents centres i una parada de llibres de La llar del llibre. En aquesta parada hi van ser els meus llops, entremig de llibres il·lustrats d'alt nivell. Tot un honor per ells!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada